Radi se o juhi od 52 češnja češnjaka koja pomaže u zaštiti od virusa i bakterija te u jačanju imuniteta. Ne zovu češnjak bez razloga prirodnim antibiotikom.
Recept za ovu super juhu:
- 26 češnja češnjaka (neoljušteno)
- 26 češnja češnjaka (oljušteno)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice organskog maslaca
- 1/2 žličice kajenskog papra u prahu
- 1/2 šalice svježeg đumbira
- 2 i 1/4 šalice narezanog luka
- 1 i 1/2 žličice svježe nasjeckane majčine dušice
- 1/2 šalice kokosovog mlijeka
- 3 i 1/2 šalice organskog povrtnog temeljca
- 4 kriške limuna
- morska sol
- papar
Priprema:
Dok sve pripremate, upalite pećnicu da se zagrije na 170 stupnjeva. Potom posložite 26 neoljuštena češnja češnjaka u stakleni podložak za pečenje. Dodajte dvije žlice maslinovog ulja i posolite. Prekrijte to folijom pa pecite dok češnjak ne poprimi zlatno smeđu boju i bude mekan - oko 45 minuta. Nakon toga ga ostavite da se malo ohladi pa svaki stisnite vrhovima prstiju da svi izađu iz ljuske.
U loncu otopite maslac, na srednje jakoj temperaturi, pa dodajte luk, timijan, đumbir i kajenski papar te dinstajte oko šest minuta dok luk ne postane proziran.
U to ubacite pečeni češnjak i 26 češnja sirovog češnjaka. Dinstajte još oko tri minute. Potom dodajte povrtni temeljac, stavite poklopac i pirjajte dok češnjak ne bude mekan, oko 20 minuta.
Zatim sve izmiksajte u blenderu dok smjesa ne bude glatka pa istresite u lonac. Dodajte kokosovo mlijeko, još malo posolite i popaprite te kratko prokuhajte. Prije jela dodajte sok od limuna u tanjur (po tanjuru ide otprilike sok od četvrtine limuna), prenosi healthadore.com.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: