To je to što me zanima!

Jeste li ikada kušali buhtle s makom? Nije ih teško napraviti

Kada pomislimo na buhtle, uglavnom nam se u glavi stvori slika onih punjenih finim pekmezom kakve su nam pripremale bake. Ali, buhtle možete puniti i makom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 80 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • 50 g šećera
  • limun
  • 2 dl mlijeka
  • 1/4 žličice soli
  • 100 g maslaca za premazivanje

Nadjev:

  • 200 g mljevenog maka
  • 100 g šećera
  • vanilin šećer
  • 1 1/2 dl vrućeg mlijeka
  • šećer u prahu

Priprema:

Izmrvite kvasac i pomiješajte ga s 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i brašna. Držite pokriveno na toplome oko 15 minuta. Brašnu dodajte kvasac, otopljeni maslac, žumanjke, šećer, sol i naribanu limunovu koricu. Izmiješajte tijesto, zalijte preostalim mlijekom pa mijesite dok se na njemu ne pojave mjehuri i dok se ne odvoji od posude.

Ostavite na toplome pokriveno 30 minuta. Za nadjev, mak, šećer i vanilin šećer prelijte vrućim mlijeko i ostavite da se ohladi. Razvaljajte tijesto na 1 i 1/2 centimetar debljine, te izrežite na komade 8X6 cm. Svaki komad nadijenite žlicom smjese i savijte.

Premažite maslacem i slažite u lim. Pokrijte i ostavite na toplome 30 min. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite oko 30 minuta, pa ih ohlađene pospite šećerom u prahu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mislim_razmislim 14.02.2017.

    To je puno secera u tijestu.....

  • tallija 13.02.2017.

    Fino izgleda.

  • Filomena 13.02.2017.

    u mak dodam malo griza i naribanu jabuku

Komentiraj...
Vidi sve komentare