To je to što me zanima!

Jeste li ikada jeli svinjsku mast na kruhu? Evo zašto bismo ju svi trebali uvrstiti u jelovnik

Monica Reinagel, svjetski poznata nutricionistica, često razbija mitove o hrani i pruža savjete o zdravoj prehrani. Ona naglašava da crna kava, iako je mnogi smatraju lošom i nezdravom, zapravo može imati nekoliko zdravstvenih benefita
Vidi originalni članak

Svjetski poznata nutricionistica Monica Reinagel otkriva nekoliko aspekata koji mijenjaju uobičajena mišljenja o svakodnevnim  namirnicama, uključujući crveno meso, svinjsku mast i krumpir. Jedan od benefita ovog tipa prehrane je povećanje dobrog kolesterola u tijelu, što je važno za zdravlje srca.

Također, konzumacija crne kave može pomoći u smanjenju upala u tijelu. Kava je također bogata antioksidansima koji mogu pružiti zaštitu stanica i srca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Crna kava

Reinagel ističe da, pod uvjetom da ne pretjerujete u konzumaciji, nema potrebe izbaciti crnu kavu iz dnevnog plana prehrane. To znači da umjerena konzumacija crne kave može biti dio zdravog načina prehrane.

VITAMINSKA BOMBA Salma Hayek u svoj sok stavlja kurkumu - isprobajte recept

Važno je naglasiti da je umjerenost ključna, jer pretjerana konzumacija kofeina može imati negativne posljedice na zdravlje, poput povećanog rizika od nesanice, ubrzanog srčanog ritma ili anksioznosti.

Crveno meso

Reinagel naglašava da crveno meso zapravo može biti nutritivno vrlo snažno i korisno za zdravlje srca. Ono je odličan izvor proteina, željeza, vitamina B skupine, cinka i drugih nutrijenata.

Također, crveno meso sadrži mononezasićene masnoće, slične onima u maslinovom ulju, pa se preporučuje njegova konzumacija, ali naravno - u umjerenim količinama.

Svinjska mast

Istraživanja su pokazala da svinjska mast ima manje zasićenih masti od maslaca, više mononezasićenih masti i veći udio omega-3 masnih kiselina.

NIZ PREDNOSTI ZA ZDRAVLJE Zbog toplog vremena već ima šparoga, evo kako ih je najbolje pripremati, ali i koje odabrati

Reinagel savjetuje da i dalje maslinovo ulje ostane primarni izvor masti, ali ne vidi ništa loše u tome da svinjska mast bude druga na listi. Svinjska mast također sadrži vitamine B i minerale.

Krumpir

Nutricionisti preporučuju povećanje unosa kalija ako smanjujete unos soli. Jedan od najboljih izvora kalija je krumpir, zajedno s drugim svježim voćem, povrćem i cjelovitim žitaricama.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • zelena mamba 21.03.2024.

    Do prije par godina svi su bili protiv masti a gle sad . Mi koji smo ko klinci jeli mast na kruhu pa posoljeno i mali crvene paprike znamo kaj je dobro . Bolje to nego nutella na kruhu .

  • Japunduša 15.03.2024.

    Kaj se tiče masti,uvijek napravim usporedbu sa uljem. Recimo, pečeš meso na masti i kad istu ideš prati sa vrućom vodom i deterdžentom, ostane glatka,dok ulje ni vrućom vodom i deterdžentima, ostavljaju masne na tavicama točkice . To se po meni zadržava i na žilama.

  • simonairena 10.03.2024.

    najsladje jelo iz djetinjstva😋😋s vremena na vrijeme se uvjek sjetim tog okusa kojeg nista nemoze nadmasiti… to je bilo ko delikatesa neka, kakvi danas neki namazi

Komentiraj...
Vidi sve komentare