To je to što me zanima!

Jesenska večera: Začinjeni pileći gulaš sa špinatom i batatom

Probajte napraviti ovaj pileći gulaš i nećete požaliti. Malo promjene u dobrom starom receptu odgovara svakom nepcu. Slatki batat i začini poput čilija i đumbira će vam dati dodatnu energiju
Vidi originalni članak

Sastojci

  • 3 batata, narezana na kockice
  • 190 g špinata 
  • jušna žlica suncokretovog ulja
  • 8 pilećih zabatka, bez kože i kostiju
  • 500 ml pilećeg temeljca

Za začinsku pastu:

  • 2 glavice luka, nasjeckane
  • 1 crveni čili, nasjeckan
  • čajna žličica paprike
  • komad đumbira veličine palca, nariban
  • 400 g rajčice iz konzerve

Za serviranje: 

  • sjemenke bundeve, prepečene
  • 4 naan kruha, zagrijana

Priprema:

  1. Batat stavite u veliki, duboki lonac na jaku vatru. Prelijte kipućom vodom i kuhajte 10 minuta.
  2. U međuvremenu, sve sastojke za pastu stavite u procesor za hranu i miksajte dok se sastojci ne pretvore u pastu. Ostavite sa strane.
  3. Stavite špinat u veliko cjedilo u sudoper i prelijte ga batatom i vrućom vodom kako bi se krumpir ocijedio, a špinat uvene. Ostavite da se suši na pari.
  4. Vratite lonac na vatru (ne morate ga prati), zatim dodajte ulje i začinsku pastu. Pržite pastu oko 5 minuta dok se ne zgusne, a zatim dodajte piletinu. Pržite 8-10 minuta dok piletina ne počne dobivati ​​boju.
  5. Preliti temeljcem, prokuhati i ostaviti da se krčka 10 minuta uz povremeno miješanje.
  6. Provjerite je li piletina kuhana tako što ćete zarezati jedno od bedra i provjeriti je li bijela bez znakova ružičaste boje. Začinite crnim paprom, pa dodajte batat. Ostavite da se krčka još 5 minuta.
  7. U međuvremenu grubo nasjeckajte špinat i dodajte ga varivu.
  8. U ovom trenutku možete ostaviti gulaš da se ohladi i zamrzne do 3 mjeseca, ako želite.
  9. Prilikom serviranja pospite gulaš sjemenkama bundeve te poslužite sa toplim naan kruhom sa strane.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare