To je to što me zanima!

Jelo koje oduševljava: Piletina punjena ricottom - sočna i meka

Ako nemate ideja što pripremiti za ručak, evo jedne ideje. Pripremite ovu piletinu na malo drugačiji način - punjenu ricotta sirom. Ovaj recept nije jako kompliciran, pogotovo za one koji znaju baratati mesom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 cijelo pile

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Punjenje:

  • 340 g ricotta sira
  • 43 g ribanog parmezana
  • 1 jaje
  • 2 žličice nasjeckanog svježeg bosiljka (ili 1 žličica sušenog)
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg estragona (ili 1/2 žličice sušenog)
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 veći češanj češnjaka, mljeveni

NEODOLJIVI RECEPT Erupcija užitka: Ovaj čokoladni lava kolač se topi u ustima

Začini:

  • Sol
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg bosiljka (ili 1/2 žličice sušenog)
  • 1/2 žličice nasjeckanog svježeg estragona (ili 1/4 žličice sušenog)
  • 1/4 žličice paprike

Priprema:

  1. Operite piletinu i osušite je papirnatim ručnicima. Napravite 'leptir piletinu' pomoću škara za perad ili noža i zarežite duž jedne strane kralježnice. Prerežite ju i s druge strane i uklonite kralježnicu i rep.
  2. Raširite piletinu, kožom okrenutom prema gore. Pritisnite piletinu dlanovima kako bi se pile spljoštilo. Preklopite krila ispod piletine.
  3. U srednjoj posudi pomiješajte ricottu, parmezan, jaje, peršin, češnjak, 2 žličice nasjeckanog bosiljka i 1 žličicu nasjeckanog estragona.
  4. Oštrim nožem i prstima olabavite kožu piletine i batka počevši od ruba vrata. Prstima i rukom pritisnite ispod pileće kože kako biste odvojili pileću kožu od pilećih prsa, batka i zabatka. Budite nježni, koža se lako može potrgati.
  5. Pažljivo žlicom stavljajte smjesu od sira pod kožu piletine, pritiskujući prstima da se ravnomjerno rasporedi po piletini i batcima.
  6. Piletinu lagano premažite uljem; pospite s 1/2 žličice bosiljka, 1/2 žličice estragona, paprikom i većom količinom soli.
  7. Zagrijte pećnicu na 260°C stupnjeva. Stavite piletinu, okrenutu kožom prema gore, na rešetku u tepsiju. Nakon što piletinu stavite u pećnicu, odmah smanjite temperaturu na 175°C stupnjeva.
  8. Kada je gotova, prebacite piletinu na dasku za rezanje; ostavite da odstoji 10 minuta. Izrežite na četvrtine za posluživanje.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare