To je to što me zanima!

'Jegulja brudetu daje poseban okus i čini ga unikatnim jelom'

Toć od rajčice i žablji krakovi super su u kombinaciji s jeguljom, a kako jegulja ima puno masnoće, on tek u pečenju nad žeravom iz nje iscuri, pa je to opet jedna posebna senzacija
Vidi originalni članak

Jedna od najspominjanijih poslastica hrvatske gastronomije bespogovorno je neretvanski brudet. Od prošlog ljeta "Umijeće pripreme neretvanskog brudeta" na listi je zaštićenih nematerijalnih dobara Hrvatske. Angula ili bižot, kako još zovu jegulju kuhanu u toću od rajčice s nekoliko neizostavnih začina (i još nekoliko za koje zna samo onaj koji ga sprema "na svoju"), u kombinaciji sa žabljim krakovima (što nije nužno), zapravo je klasičan brudet kakav se u stotinu inačica kuha u svakoj kući na uzmorju.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare