To je to što me zanima!

Jednostavno jelo od palente i tune iz konzerve s potpisom slavnog Steve Karapandže

Palenta, tuna iz konzerve i umak od rajčice tri su odlične osnovne namirnice koje svi imamo kod kuće, a čine ovo genijalno jelo
Vidi originalni članak

U svojoj kuharici "Kreativna kuhinja – Stvarajte zajedno s velikim majstorom kuhinje!" slavni chef Stevo Karapandža donosi razne recepte – od mesnih jela, juha i salata do ukusnih deserata, a posebno se ističu jednostavni, a povoljni recepti za pripremu ribljih specijaliteta. Jedno od takvih jela, koje je brzo i jednostavno za pripremu, jest zapečena palenta s tunom iz konzerve.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovaj recept koristi osnovne namirnice koje gotovo svi imamo kod kuće - palentu, tunu iz konzerve, umak od rajčice..., što ga čini praktičnim i pristupačnim za svaki dan. Vjerujemo da će ovo ukusno riblje jelo oduševiti i one koji inače nisu ljubitelji ribe.

NAŠ PRVI TV CHEF Karapandža: Kad sam ja počeo, Jamie Oliver se nije ni rodio...

Sastojci:

  • Mlijeko, 600 ml
  • Povrtni temeljac, 600 ml
  • Kukuruzna krupica, 250 g
  • Umak od rajčice 250 ml
  • Luk ,1 kom
  • Tuna iz konzerve, 250 g
  • Crne masline, 75 g
  • Mozzarella, 150 g
  • Origano, 1 žličica
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje
  • Svježi bosiljak, nekoliko listića

RECEPT DANA Kremasti zalogaji od palente

Postupak:

  1. Zajedno zakuhajte mlijeko i temeljac pa uz miješanje dodajte kukuruznu krupicu (kukuruzni griz, palentu). Uz miješanje kuhajte prema uputama na pakiranju dok se palenta ne zgusne.
  2. Pripremljeni lim premažite maslinovim uljem pa u njemu rasporedite kuhanu palentu na debljinu cca 1 cm.
  3. Premažite umakom od rajčice, po umaku rasporedite luk narezan na tanke kolutove. Po tome rasporedite komadiće tune iz konzerve i pospite sušenim origanom.
  4. Pecite na 220 stupnjeva, 20-ak minuta. Pečenu palentu popaprite, a možete prilikom serviranja dodati i par listića svježeg bosiljka.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare