Prije nego što je postala dio kraljevske obitelji, vojvotkinja od Sussexa redovito je dijelila recepte na svojem blogu The Tig. Jedan od njezinih favorita bio je fini pileći adobo.
POGLEDAJTE VIDEO Kako otkriti je li piletina iz trgovina zaista svježa:
- Uživam u pravljenju sporo kuhane hrane nedjeljom, poput pilećeg adoboa u filipinskom stilu. To je tako jednostavno. Kombinirajte češnjak, sojin umak, ocat, možda malo limuna i pustite piletinu da pliva u tom umaku dok se ne počne odvajati od kostiju - rekla je Meghan Markle prije nekoliko godina.
Inače, ovakav način pripreme piletine vrlo je popularan na Filipinima.
Donosimo vam recept:
Sastojci:
- 2 žlice biljnog ulja
- 1,3 kg piletine izrezane na komade
- 1 luk narezan na veće komade
- 2 žlice protisnutog češnjaka
- 1/3 šalice bijelog octa
- 2/3 šalice sojinog umaka
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 1 žlica crnog papra
- lovorov list
- limun
Postupak:
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte komade piletine i pržite ih sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđe boje. Potom ih izvadite na tanjur pa na ulje dodajte luk i češnjak, dinstajte dok luk ne porumeni.
U tavu zatim ubacite preostale sastojke i vratite piletinu. Pustite da proključa pa smanjite temperaturu, pokrijte i ostavite da se krčka oko 40 minuta ili dok piletina ne omekša i odvaja se pomalo od kosti, prenosi Insider.