To je to što me zanima!

Jednostavno i zdravo: Pločice od zobenih pahuljica i jagoda

Jagode su ovih dana svuda oko nas, a ako poželite napraviti nešto hranjivo što možete ponijeti sa sobom, ovo je odlična ideja. Obroci ovog tipa drže nas zasitnima te nam daju energije
Vidi originalni članak

Pločice od zobenih pahuljica s jagodama zdrava su verzija deserta, ali i energetskog 'boosta'. Napravljene su od svježeg voća, preljeva od mrvica, maslaca, cjelovitog zrna te lagano zaslađene glazure od vanilije. Lako ih je napraviti i svaka ima tek 100 kalorija.

To je zapravo kombinacija mekog keksa i pločice s mrvicama, a napraviti ih možete i u društvu klinaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za pločice s jagodama:

  •     1 šalica zobenih pahuljica
  •     3/4 šalice bijelog cjelovitog pšeničnog brašna ili zamjena za višenamjensko brašno ili 1:1 brašna za pečenje kako biste učinili bez glutena
  •     1/3 šalice svjetlosmeđeg šećera
  •     1/4 žličice mljevenog đumbira
  •     1/4 žličice soli
  •     6 žlica otopljenog neslanog maslaca (ili zamijenite otopljenim kokosovim uljem kako biste ga učinili bez veganskih/mliječnih proizvoda)
  •     2 šalice jagoda narezane na male kockice oko 280 grama
  •     1 žličica kukuruznog škroba
  •     1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka od otprilike 1/2 malog limuna
  •     1 žlica granuliranog šećera

Za glazuru od vanilije (po želji, ali ukusna, pogotovo ako volite slađu pločicu):

  •     1/2 šalice šećera u prahu prosijanog
  •     1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije
  •     1 žlica mlijeka bilo koje vrste

Stavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte na 190 stupnjeva. Pekač veličine 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje tako da papir visi s dvije strane poput ručki.

U srednjoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, brašno, smeđi šećer, đumbir i sol. Ulijte otopljeni maslac i miješajte dok se ne formiraju grudice, a suhi sastojci se ravnomjerno navlaže. Odvojite 1/2 šalice smjese za mrvice, a zatim utisnite ostatak u ravnomjeran sloj na dnu pripremljene posude.

VOĆE KOJE SE BRZO KVARI Genijalan trik kako da jagode ostanu svježe dulje i ne trunu

Preko kore rasporediti pola jagoda. Po vrhu ravnomjerno pospite kukuruznim škrobom, zatim pospite limunovim sokom i 1/2 žlice granuliranog šećera. Pospite preostale bobice, zatim preostalo 1/2 žlice šećera. Po vrhu ravnomjerno pospite rezervirane mrvice.

Pecite 35 do 40 minuta, dok voće ne postane pjenušavo, a preljev od mrvica zamiriši prženo i ne izgleda zlatno. Stavite posudu na rešetku da se potpuno ohladi (možete ubrzati ovaj proces u hladnjaku).

Dok se desert hladi, pripremite glazuru: u srednjoj posudi umutite šećer u prahu, vaniliju i mlijeko dok smjesa ne postane glatka. Slobodno dodajte još mlijeka ako želite rjeđu konzistenciju. Koristeći ručke od pergamentnog papira, podignite šipke iz pekača. Prelijte glazurom, narežite i poslužite.

Čuvajte u hladnjaku do 5 dana, piše Wellplated.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 31.05.2022.

    Super

Komentiraj...
Vidi sve komentare