Ovaj recept dovoljan je za četiri osobe, a samapriprema traje oko 40 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Paprike ocijedite i usitnite, a luk oljuštite i nasjeckajte na sitne kockice. U tavici zagrijte ulje pa propirjajte luk. Pećnicu upalite da se zagrije na 200 Celzijevih stupnjeva. U tavicu dodajte rižu pa je miješajući pirjajte jednu minutu, podlijte vinom i miješajte dok riža ne upije svu tekućinu. Onda ulijte 400 ml juhe, umiješajte rajčice i komadiće paprika, poklopite i kuhajte u pećnici oko 25 minuta. Peršin oplahnite, posušite i nasjeckajte. Polovicu peršina zatim izmiješajte sa 100 ml juhe i primiješajte u rižoto. Začinite ga solju i paprom po vlastitom ukusu, posipajte listićima parmezana i ostatkom peršina te poslužite.
Sastojci:
200 g ukiseljenih paprika, glavica luka, žlica maslinova ulja, 300 g riže za rižoto, 100 ml bijelog vina, 500 ml povrtne juhe, 400 g usitnjenih rajčica (može i iz konzerve), ½ vezice peršina, 50 g parmezana u komadu, sol i papar