Isprobajte ovaj fini lagani recept sa šparogama i tjesteninom, a za savršenu kombinaciju okusa tu su i cherry rajčice, ružmarin, limun i naribani parmezan.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
- 800 g šparoga
- 250 g mini rajčica
- četiri grančice ružmarina
- 400 g širokih rezanaca ili neke druge tjestenine
- 50 ml temeljca
- tri žlice maslinova ulja
- malo naribane korice limuna
- sol i papar
- sok od jednog limuna
- 40 g naribanog parmezana
Priprema:
Operite i ogulite šparoge, odstranite im donji drvenasti dio te ih narežite na komade veličine zalogaja. Operite i posušite četiri grančice ružmarina. Zakuhajte vodu u visokoj posudi, posolite te prema uputama na pakiranju skuhajte tjesteninu. Ocijedite tjesteninu nakon što se skuha, al dente, ali sačuvajte 50 ml vode u kojoj se kuhala.
Zagrijte tri žlice maslinova ulja na tavici te u njoj oko 10 minuta na srednje laganoj vatri pržite šparoge i ružmarin. Dodajte mini rajčice i malo naribane korice limuna te pržite dvije minute. Posolite, popaprite i dodajte limunov sok.
Šparogama dodajte tjesteninu i malo vode od kuhanja tjestenine te sve promiješajte. Tjesteninu pospite s 40 g fino naribanog parmezana i odmah poslužite. Za vegansku verziju možete koristiti veganski sir ili prehrambeni kvasac.