To je to što me zanima!

Jednostavno i fino: Čokoladni biskvit s whiskeyjem i kavom

Ovaj jednostavni desert jako je brzo gotov, a idealan je za one trenutke kada vam se, onako usput jede nešto slatko. Dobra stvar kod ovog kolača je što ga možete lako 'podebljati' omiljenim namirnicama
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 15 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

12 žlica maslaca, 80 g kakaa, 350 ml kave, 120 ml whiskeyja, 200 g bijelog šećera, 150 g smeđeg šećera, 250 g brašna, 1 1/2 žličica sode, 3/4 žličice soli, 1/8 žličice mljevenog klinčića, 3 velika jaja, 2 žličice ekstrakta vanilije, 150 g nasjeckane čokolade

DANAŠNJI RECEPT Sočni kuglof od batata je deset kakav još niste jeli, odličan je

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 25 cm premažite maslacem i pospite kakaom. Na laganoj vatri zagrijte već skuhanu kavu, whiskey, kakao i maslac. Kad se maslac otopi, umiješajte šećer pa maknite s vatre. Pustite da se u potpunosti ohladi. U jednoj posudi pomiješajte brašno, sodu, sol i klinčić. U drugoj posudi umutite jaja s ekstraktom vanilije. Jaja postepeno dodajte u pripremljeni miks kave, whiskeyja, kakaa i maslaca. Na kraju špatulom umiješajte suhe sastojke i komadiće čokolade. Prelijte smjesu u kalup i pecite otprilike sat vremena. Čačkalicom isprobajte je li sredina pečena pa izvadite kolač iz pećnice. Pustite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 31.10.2023.

    Super kolac

Komentiraj...
Vidi sve komentare