To je to što me zanima!

Jednostavni kolač od jabuka, limuna i zobenih pahuljica

Ovaj odličan recept možete i malo doraditi. Na primjer, u smjesu s jabukama ubacite krupnije nasjeckane orahe ili grožđice koje ste neko vrijeme držali u rumu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 većih jabuka
  • 3 žlice soka od limuna
  • 160 g zobenih pahuljica
  • 210 g oštrog brašna (može i integralno)
  • 150 g hladnog maslaca
  • 150 g šećera + 1 žlica za posipanje
  • žličica cimeta

Priprema:

Upalite pećnicu neka se zagrijava na 180 stupnjeva. Potom premažite maslacem kalup za pečenje promjera 23 cm.

U zdjeli pomiješajte brašno, zobene pahuljice, cimet i šećer, a u drugu naribajte jabuke i u njih stavite sok od limuna.

Nakon što ste sve pripremili, na dno kalupa naribajte 30 g hladnog maslaca, pospite sa 3 do 4 žlice mješavine brašna, zobenih pahuljica i šećera pa sve utisnite prstima ili čašom koja ima posve ravno dno. 

RECEPT Cheesecake od jogurta, meda i marelica - fino za prste polizati

Na to stavite trećinu pripremljenih jabuka pa ponovite postupak još dva puta. Na vrhu treba biti mješavina brašna, zobenih pahuljica i šećera na koju naribate 120 g hladnog maslaca i sve pospete sa žlicom šećera. Kolač se peče 35 do 40 minuta, odnosno sve dok ne porumeni.

Kad je gotov, ostavite ga neka se hladi nekih 20 minuta i tek tad uklonite kalup. Potom ga ostavite da se potpuno ohladi.

Pogledajte u videu kako ga napraviti:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 06.06.2021.

    izvrstan kolač

Komentiraj...
Vidi sve komentare