Ječam zauzima čak peto mjesto u svjetskoj proizvodnji žitarica, a u Europi se od srednjeg vijeka radi kruh od ječma i raži. Ova zdrava kaša od ječma će vam dati energiju za cijeli dan...
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 350 g ječma
- sol, papar
- 75 g parmezana
- 1/2 ljubičastog luka
- 250 g boba
Dresing:
- sol, papar
- limun
- 2 žlice maslinova ulja
- vlasac
Priprema:
- Namočite ječam preko noći.
- Ujutro ga stavite u tri puta više vode i kuhajte oko 20 minuta.
- Ocijedite i posolite te popaprite.
- U loncu kuhajte bob oko 7 minuta.
- Pomiješajte s ječmom, dodajte narezani ljubičasti luk, prelijte s dresingom od limunova soka, maslinova ulja, soli i papra.
- Umiješajte naribani parmezan i poslužite.