broj osoba: 2
priprema: 40 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
100 g dimljene slanine, 200 g bijelog pilećeg mesa, 30 g parmezana, 3 češnja češnjaka, 2 kriške tost kruha, veća glavica zelene salate, 10 cherry rajčica, sok od limuna, vrhnje, majoneza, maslinovo ulje, papar i sol.
Priprema:
Propržite isjeckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvadite i stavite na papirnu salvetu da upije masnoću. Zatim ispecite piletinu i, kad se ohladi, narežite je na dugačke trake. Kruh narežite na kockice. Pomiješajte s nasjeckanim češnjakom i propržite na masnoći koju je pustila slanina. Izvadite i stavite na salvetu. Umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, posolite i popaprite. Dobivenim dresingom s maslinovim uljem prelijte opranu i narezanu salatu. Preko salate stavite piletinu, slaninu, krutone, cherry rajčicu, krupno naribani parmezan i preko toga prelijte vrhnje umućeno s majonezom.