To je to što me zanima!

Jednostavan recept za tortu od čokolade, oraha i pekmeza

Pola smjese pecite na 180°C pa, kad je na 3/4 pečeno, izvadite i nadjenite višnjama ili pekmezom te pokrijte ostatkom smjese i vratite u pećnicu
Vidi originalni članak

Broj osoba: 6

Priprema: 55 minuta

Sastojci:

6 jaja, 20 dag šećera u prahu, 20 dag maslaca, 10 dag čokolade, 10 dag oraha ili badema, 3 žlice kakaa, 2 dl slatkog vrhnja (šlag), pekmez od bobičastog voća ili višnje iz staklenke

Postupak:

Dobro izmiješajte žumanjke i šećer, dodajte omekšali maslac, orahe i kakao, rastopljenu čokoladu i na kraju snijeg od bjelanjaka. Pola smjese pecite na 180°C pa, kad je na 3/4 pečeno, izvadite i nadjenite višnjama ili pekmezom te pokrijte ostatkom smjese i vratite u pećnicu.

Kod posluživanja ukrasite šlagom. Dobar tek!

DANAŠNJI RECEPT Cheesecake s lješnjacima topi se u ustima, a odlično ide uz kavu

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • fui24h 03.03.2024.

    Jednostavo = probavne smetnje

  • mars7 03.03.2024.

    Odlican kolac

Komentiraj...
Vidi sve komentare