To je to što me zanima!

Jednostavan recept za pizzu carbonaru koji morate isprobati

Ako ste ljubitelj carbonara tjestenine, ovaj jednostavan recept sigurno će vas oduševiti. Većinu sastojaka sigurno već imate kod kuće, a pizzu možete začiniti chilli uljem gotovim za par minuta
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za chili ulje (opcionalno):

1 i pol žličica mrvljene čili papričice
naribani češanj češnjaka
pola šalice maslinova ulja
četvrtina žličice soli

POGLEDAJTE VIDEO: Godišnje pojede 700 pizza

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za pizzu:

3 šnite rezane slanine (prerezane na pola)
tijesto za pizzu
brašno
šalica nasjeckane mozzarelle
četvrtina šalice svježe naribanog parmezana
jaje
sol
svježe mljeveni crni papar

Postupak:

Za chilli ulje (opcionalno):

Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje na 2 do 3 minute. Dodajte mrvljenu čili papričicu, češnjak i sol. Pomiješajte i ostavite sa strane.

Pizza:

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C i stavite lim za pečenje na sredinu. U velikoj tavi na umjerenoj vatri pecite slaninu dok ne postane malo hrskava. Ostavite je na tanjuru s papirnatim ručnikom. Razvaljajte tijesto u krug i stavite na pobrašnjenu dasku ili nešto što će vam pomoći da je prebacite na lim za pečenje. 

RECEPTI Savršen zalogaj: Palačinke kao glavno jelo, doručak ili desert

2. Na tijesto ravnomjerno rasporedite mozzarellu i parmezan (osim na sredini gdje je predviđeno mjesto za jaje i oko 2 i pol cm na rubovima gdje će biti kora. Razbacajte prženu slaninu po cijeloj pizzi. 

NIJE KOMPLICIRANO Recept za čokoladnu tortu od palačinki: Savršenstvo okusa

3. Izvadite vrući lim za pečenje iz pećnice i pažljivo prenesite pripremljenu pizzu na njega. Pecite 9 do 10 minuta, a zatim pažljivo razbijte jaje na sredini. Vratite pizzu u pećnicu na 2 do 3 minute, dok je žumanjak još tekuć. Jaje prethodno začinite solju i paprom, te na gotovu pizzu prelijte čili ulje po želji, piše Delish. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nap 26.04.2021.

    Nema do obicne pizze

  • VOLBEAT 26.04.2021.

    Ne peče li se pizza na max temperaturi? Inače, ja je pravim samo u tavi, bez uporabe pećnice i 200% je bolja i hrskavija. Na plinu na srednjoj jačini, a tijesto s gornje strane pečem plamenikom za creme brulee i ispadne isto kao iz krušne peći...mrak!

  • EvEvil 26.04.2021.

    A ja mislila da je karbonara slanina na sitne kockice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare