Popularno meksičko jelo idealno je za ljetne dane. Vrlo je jednostavno za pripremu. Na kraju možete dodati vrhnje ili sir. Ako volite pikantno, dodajte malo čilija u prahu ili kajenskog papra.
POGLEDAJTE VIDEO: Najzdravije namirnice svijeta
Sastojci:
1/2 šalice maslinova ulja za marinadu
Žličica ulja
1/4 šalice soka od limete ( oko tri limete)
2 žlice kima
1/2 žličice mljevenog crvenog papra
Pileća prsa
Sol
2 svježe paprike tanko narezane
1 luk tanko narezan
Tortilje
Piprema:
Za marinadu, u velikoj zdjeli umutite pola šalice ulja, soka od limete, kim i svježu papriku. Piletinu začinite solju i paprom te je dobro uvaljajte u marinadu. Ostavite da se marinira do dva sata. Kada ste spremni za kuhanje, zagrijte žličicu ulja na velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte piletinu i pecite dok ne poprimi zlatnu boju. Ostavite da stoji 10 minuta pa je narežite na trakice. Na tavu dodajte luk i papriku i pecite dok malo ne omekša, oko pet minuta. Na kraju dodajte piletinu i miješajte dok se ne sjedine svi sastojci. Poslužite uz tortilje i umak po želji, a najbolje se slaže s umakom od rajčice, piše Delish.