To je to što me zanima!

Jedite ovu namirnicu prije spavanja i više nećete hrkati

Hrkanje je problem koji pogađa mnoge spavače, a i njihove partnere i ukućane, stoga bilo kakvo riješenje je dobrodošlo, a ovo lagano riješenje možete isprobati već danas
Vidi originalni članak

Ako imate problema sa spavanjem zbog hrkanja partnera, možda biste trebali isprobati ovaj jednostavan trik. Hrkanje može značajno utjecati na kvalitetu sna, ne samo za osobu koja hrče, već i za njegovog partnera.

Prema stručnjacima iz CBD.co, hrkanje može ometati san čak i onima koji spavaju u različitim sobama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako vi ili vaš partner hrčete, dobro znate koliko to može utjecati ne samo na kvalitetu vašeg sna, već i na zdrav razum svih u blizini - ističu stručnjaci.

Jednostavno rješenje koje preporučuju za smanjenje hrkanja je žlica meda prije spavanja.

- Med ima impresivna protuupalna svojstva koja mogu značajno smanjiti hrkanje - navode stručnjaci. Objašnjavaju da medova sposobnost oblaganja grla pomaže smirivanju vibracija koje vode do hrkanja.

SUPER ZDRAVO 8 dobrobiti meda od bršljana

Kada je vaše grlo smireno i nije upaljeno, dišni putevi su prirodno širi, što smanjuje vjerojatnost hrkanja. Preporučuju da žlicu meda promiješate u toploj vodi, čaju od kamilice ili čaju od đumbira.

Osim dodavanja meda u svoju večernju rutinu, stručnjaci savjetuju i druge prirodne metode za smanjenje hrkanja. Na primjer, eterična ulja poput eukaliptusa i mente mogu pomoći u pročišćavanju nosnih prolaza.

NATJECANJE U VUKOVARU Zatvorski med je najbolji: Dvije medalje Kaznionici iz Lepoglave

Možete ih dodati u difuzor u spavaćoj sobi ili u toplu kupku prije spavanja.

- Uključivanje protuupalnih namirnica u vašu prehranu, poput kurkume ili namirnica bogatih omega-3 masnim kiselinama poput lososa, može dodatno smanjiti upalu u grlu i smanjiti rizik od hrkanja - ističu, a prenosi Express.

PRAVA ISTINA O MEDU Med je jedna od najzdravijih namirnica, no budite oprezni - kod nekih može izazvati alergiju

Održavanje dosljednog rasporeda spavanja, pijenje dovoljno tekućine i izbjegavanje teških obroka i alkohola neposredno prije spavanja također može smanjiti hrkanje i poboljšati kvalitetu sna. Ako se borite s hrkanjem, možda je vrijeme da isprobate ove savjete i ponovo uživate u mirnom snu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare