Priprema ove pite je vrlo lagana, tako da ju mogu bez problema napraviti i početnici. Ono najbolje je što ju možete jesti za doručak, ručak i večeru
Vidi originalni članak
Sve što vam treba je nekoliko jednostavnih sastojaka i 20 minuta. Zasučite rukave i krenite!
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
- 250 g lisnatog tijesta
- 250 g tikvica
- 250 g svježeg sira
- 2 režnja češnjaka
- 3 jaja
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Tikvice nasjeckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode. Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima.
Posolite i popaprite te sastojke dobro izmiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u pećnici na 170°C oko 40 minuta.
Dobar tek!