Sastojci:
- 1 i 1/2 kg janjećeg buta
- 150 g fete
- 100 g mrkve
- 100 g celerovog korijena
- 100 g peršinovog korijena
- 1/2 dl maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka
- ružmarin
- majčina dušica
- metvica
- sol
- papar
- limunov sok
- kg krumpira za prilog
Priprema:
Janjeti but pažljivo odvojite od kosti, a deblje krajeve malo stanjite. Površinu mesa natrljajte ružmarinom, mentom i protisnutim češnjakom. Nakapajte limunovim sokom, a zatim preko mesa rasporedite izmrvljenu fetu. Janjetinu savijte, zavežite kuhinjskim koncem, a izvana malo posolite i popaprite.
Prepecite roladu sa svih strana, dodajte sjeckano povrće i zajedno kratko prepržite. Roladu i povrće izvadite iz tave, stavite u odgovarajuću posudu za pečenje, podlijte s pola dl vode i pecite na 200°C oko 45 minuta.
Oguljeni krumpir kratko prokuhajte i ocijedite. Dodajte ga mesu, pomiješajte s povrćem i pecite još 25 minuta. Pečenjoj janjetini maknite konac, kratko ohladite i narežite. Poslužite s pečenim povrćem i krumpirom.
Savjet:
Glavici češnjaka odrežite vrh pa prelijte s malo maslinova ulja i zamotajte u foliju. Pecite u pećnici zajedno s janjetinom oko pola sata. Istisnite unutrašnjost iz češnjeva pa koristite kao dodatak mesu.