To je to što me zanima!

Janjeća rolada s metvicom, pečenim povrćem i krumpirom

Glavici češnjaka odrežite vrh pa prelijte s malo maslinova ulja i zamotajte u foliju. Pecite u pećnici zajedno s janjetinom oko pola sata pa koristite kao dodatak mesu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 i 1/2 kg janjećeg buta
  • 150 g fete
  • 100 g mrkve
  • 100 g celerovog korijena
  • 100 g peršinovog korijena
  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • ružmarin
  • majčina dušica
  • metvica
  • sol
  • papar
  • limunov sok
  • kg krumpira za prilog

Priprema:

Janjeti but pažljivo odvojite od kosti, a deblje krajeve malo stanjite. Površinu mesa natrljajte ružmarinom, mentom i protisnutim češnjakom. Nakapajte limunovim sokom, a zatim preko mesa rasporedite izmrvljenu fetu. Janjetinu savijte, zavežite kuhinjskim koncem, a izvana malo posolite i popaprite.

Prepecite roladu sa svih strana, dodajte sjeckano povrće i zajedno kratko prepržite. Roladu i povrće izvadite iz tave, stavite u odgovarajuću posudu za pečenje, podlijte s pola dl vode i pecite na 200°C oko 45 minuta.

Oguljeni krumpir kratko prokuhajte i ocijedite. Dodajte ga mesu, pomiješajte s povrćem i pecite još 25 minuta. Pečenjoj janjetini maknite konac, kratko ohladite i narežite. Poslužite s pečenim povrćem i krumpirom.

Savjet:  

Glavici češnjaka odrežite vrh pa prelijte s malo maslinova ulja i zamotajte u foliju. Pecite u pećnici zajedno s janjetinom oko pola sata. Istisnite unutrašnjost iz češnjeva pa koristite kao dodatak mesu. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Wrazica. 08.01.2017.

    Niti jedan recept mi ne moze zamjeniti janjetinu sa raznja. Niti jedan :)

  • ᔕᒪᑭ 07.01.2017.

    Upropasti janjetinu s povrćem.

  • Zarica 🐬 07.01.2017.

    Mmmm dobro izgleda, vridi probati :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare