To je to što me zanima!

Jamie Oliver pokazao je kako napraviti kruh s tri sastojka

Jamie Oliver u svojoj emisiji 'Keep Cooking and Carry On' daje savjete kako kuhati u karanteni, a sada je pokazao kako napraviti jednostavan kruh od vode, kvasca i brašna
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  Naučite sami napraviti domaći kvas i kruh, zdrav i vrlo ukusan

Sastojci

  • voda
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 kg oštrog brašna, plus dodatno za posuti po kruhu

Priprema

1. U veću zdjelu izlijte 650 ml mlake vode. Dodajte kvasac i miješajte vilicom nekoliko minuta.

2. Uspite veći dio brašna i pola žličice morske soli, a zatim vilicom miješajte dok ga više ne možete pomicati.

3. Čistim rukama napravite kuglu tijesta, dodajući više brašna koliko vam treba da se ruke ne lijepe.

4. Prebacite tijesto na površinu posutu brašnom i nastavite mijesiti 5 minuta ili dok ne dobijete svileno i elastično tijesto.

5. Tijesto oblikujte u grubu kuglu, stavite ga u zdjelu, pospite brašnom i pokrijte čistom, vlažnom krpom. Ostavite da se diže oko sat ili sat i 30 minuta ili dok se udvostruči - u idealnom slučaju na toplom mjestu.

6. Nakon što se tijesto udvostruči, udarajte ga i mijesite naizmjence da izbacite zrak.

7. Sada ga možete oblikovati ili ga aromatizirati prema potrebi i ostaviti da se diže drugi put, 30 minuta do sat vremena ili dok se još jednom ne udvostruči.

8. Zagrijte pećnicu na 180ºC.

9. Pažljivo prebacite tijesto za kruh u pećnicu. Pecite oko 35 minuta, ili dok ne poprimi zlatnu boju.

10. Kada je kruh gotov, ostavite da se ohladi.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Za bolji imunitet i protiv stresa češće jedite čokoladu i češnjak

POGLEDAJTE VIDEO s Borisom Banovićem : #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 5FDP 27.03.2020.

    Uh, koji recept.. Ja npr umjesto pola količine vode dodam 2 dl Heinekena (i malo mineralne) - tijesto se diže ko ludo. kruh je premekan

  • 27.03.2020.

    WOW, koji težak recept...nemoguće...zar on stvarno tako pravi kruh? Ma jedinstveno, neponovljivo, vrijedno svakog divljenja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare