Ako vam je dosta klasičnog jaja na oko, onda je ovo recept za vas. Ova jaja na drugačiji način oduševit će vas ako uz to volite i feta sir. Ovo jelo je također zasitno pa će vas dugo držati sitima
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 30 ml maslinovog ulja
- 130 g nasjeckanog luka
- 1.5 g soli plus još malo za začiniti
- 3 g sušenog origana
- 6 dl umaka od rajčice
- 4 velika jaja
- 60 g feta sira
- 4 kriške kruha, tostirane
- Nasjeckani kopar i/ili menta, za posluživanje
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i sol. Povremeno miješajte dok luk ne omekša, oko pet minuta. Dodajte origano i neka pirja još minutu. Dodajte umak i pustite da se pirja na srednjoj temperaturi, povremeno miješajući, oko tri minute.
Napravite četiri udubljenja u umaku i u svako razbijte 1 jaje. Pospite feta sir oko jaja. Pokrijte i kuhajte na umjerenoj temperaturi, četiri do osam minuta. Začinite jaja s malo soli. Poslužite uz tostirani kruh i po želji uz nasjeckani kopar i/ili mentu.