To je to što me zanima!

Jaja iz mikrovalne su savršena ako želite da su manje masna

Otkrit ćemo vam kako u mikrovalnoj napraviti jaja na oko, kajganu i poširano jaje. Na primjer, jaja na oko su savršena, a nisu toliko masna kao kada se pripremaju na štednjaku u ulju
Vidi originalni članak

Vrlo je jednostavno i brzo pa je ova metoda savršena ujutro kad žurite na posao.

Jaje na oko

Jaje na oko dobit ćete ako prethodno zagrijani tanjur (stavite ga u mikrovalnu na dvije minute) premažete maslacem, stavite jaje na to i pažljivo nožem probušite žumanjak (žumanjak se buši kako se ne bi rasprsnuo u mikrovalnoj).

Sve stavite na visoku temperaturu, na 45 sekundi. Provjerite je li sav bjelanjak skuhan, a ako nije, ostavite jaje u mikrovalnoj dodatnih 15 sekundi.

POGLEDAJTE VIDEO Kako kuhati jaja:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kajgana

Kajgana se radi tako da se keramička posuda premaže uljem, stave se jaja u nju, sol i sve se dobro promiješa. Potom se stavi u mikrovalnu na visoku temperaturu i ostavi minutu.

Zatim ih izvadite, promiješajte i vratite u mikrovalnu na pola minute. Želite li skroz suhu kajganu, tada ponovite taj postupak.

RIBLJI SPECIJALITETI Za Badnjak pripremite finu ribu, punjene lignje ili pak hobotnicu

Poširano jaje

Poširano jaje je, također vrlo jednostavno napraviti. U posudu stavite vodu pa nježno razbijte jaje da sklizne u vodu. Zdjelicu pokrijte tanjurićem i stavite u mikrovalnu na najjaču temperaturu - na minutu.

Ako nakon toga bjelanjak nije skroz kuhan, ostavite još malo - 10 do 20 sekundi.

Pogledajte u videu kako ih pripremiti na sva tri načina:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Rafo 21.12.2022.

    45 sekundi za jaje na oko? I to bez pečenja s druge strane? Tako žumanjak ostane potpuno tekuć i sirov.

Komentiraj...
Vidi sve komentare