Vježbe preporučuje Amika Tomčić, Reebok Master trener i edukator
Nakon intenzivna vježbanja bilo kakve vrste potrebno je tijelu dati desetak minuta da se postupno ohladi. Nikad nemojte naglo prestajati s vježbanjem nego postupno usporavajte kretnje, duboko dišite i istegnite se. Na taj način smanjujete mogućnost upale mišića koja bi mogla uslijediti. Pri izvođenju prve vježbe (korak desno - lijevo) možete dodatno aktivirati gornji dio tijela i vježbu učiniti intenzivnijom tako da odgurujete vodu dlanovima u smjeru u kojem činite korak. Nastavite s vježbom za veliki mišić prednjeg dijela natkoljenice (2a, b), ne zaboravivši pritom da koljeno nikad ne ispružate do kraja. Leđne mišiće oblikovat ćete vježbom 3, potiskujući dlan prema dlanu iza sebe. Obratite pozornost na pokretanje lopatica, koje bi se tijekom vježbe trebale spajati i razdvajati. Na kraju današnjeg, a i svakog vježbanja u vodi, možete se opustiti jednostavno plutajući na leđima i smireno dišući. Zvuk vode ima dodatni opuštajući učinak, ne samo na vaše tijelo nego i na psihu.
1a Zakoračite desnom nogom u stranu te joj pripojite lijevu nogu.
1b Isti pokret ponovite ulijevo
2a Podignite nogu povijenu u koljenu zategnutog stopala
2b Potisnite petu prema naprijed ispružajući nogu
3a Stanite uspravno, isprućite ruke iza leđa
3b Potiskujte dlan prema dlanu spajajući leđne lopatice
4a Stanite skupljenih nogu i uvučena trbuha. Ispružite ruke sa strane tijela
JELOVNIK 6. DAN
Preporučuje Sandra Marić, dipl. nutricionist
Svaki je recept za 1 osobu
DORUČAK: Musli + 1 dl malomasnog mlijeka, zeleni čaj + med + limun
UŽINA -PRIJEPODNE: Malomasni jogurt i banana
RUČAK:250 g kelja, 150 g krumpira, maslinovo ulje, češnjak, sol, papar. Prokuhati kelj, procijediti, umiješati kuhani krumpir na kockice, ulje, sol, papar i usitnjeni češnjak. Uz to pripremite svinjski odrezak pečen na naglo
UŽINA - POSLIJEPODNE: Proteinski shake s bobičastim voćem
VEČERA: 150 g šampinjona, kuhani krumpir, zelena salata, ocat, maslinovo ulje, nekoliko oraha. Popržite šampinjone na ulju, zatim promješajte sa začinjenom salatom, nasjeckanim krumpirom i orasima