To je to što me zanima!

Ja volim svoje tijelo: 6. dan vježbanja i ljetni meni

Nakon intenzivna vježbanja bilo kakve vrste potrebno je tijelu dati desetak minuta da se postupno ohladi. Nikad nemojte naglo prestajati
Vidi originalni članak

Vježbe preporučuje Amika Tomčić, Reebok Master trener i edukator
 
Nakon intenzivna vježbanja bilo kakve vrste potrebno je tijelu dati desetak minuta da se postupno ohladi. Nikad nemojte naglo prestajati s vježbanjem nego postupno usporavajte kretnje, duboko dišite i istegnite se. Na taj način smanjujete mogućnost upale mišića koja bi mogla uslijediti. Pri izvođenju prve vježbe (korak desno - lijevo) možete dodatno aktivirati gornji dio tijela i vježbu učiniti intenzivnijom tako da odgurujete vodu dlanovima u smjeru u kojem činite korak. Nastavite s vježbom za veliki mišić prednjeg dijela natkoljenice (2a, b), ne zaboravivši pritom da koljeno nikad ne ispružate do kraja. Leđne mišiće oblikovat ćete vježbom 3, potiskujući dlan prema dlanu iza sebe. Obratite pozornost na pokretanje lopatica, koje bi se tijekom vježbe trebale spajati i razdvajati. Na kraju današnjeg, a i svakog vježbanja u vodi, možete se opustiti jednostavno plutajući na leđima i smireno dišući. Zvuk vode ima dodatni opuštajući učinak, ne samo na vaše tijelo nego i na psihu.


1a Zakoračite desnom nogom u stranu te joj pripojite lijevu nogu.

1b Isti pokret ponovite ulijevo

2a Podignite nogu povijenu u koljenu zategnutog stopala

2b Potisnite petu prema naprijed ispružajući nogu

3a Stanite uspravno, isprućite ruke iza leđa

3b Potiskujte dlan prema dlanu spajajući leđne lopatice

4a Stanite skupljenih nogu i uvučena trbuha. Ispružite ruke sa strane tijela

JELOVNIK 6. DAN
Preporučuje Sandra Marić, dipl. nutricionist
Svaki je recept za 1 osobu

DORUČAK: Musli + 1 dl malomasnog mlijeka, zeleni čaj + med + limun

UŽINA -PRIJEPODNE: Malomasni jogurt i banana

RUČAK:250 g kelja, 150 g krumpira, maslinovo ulje, češnjak, sol, papar. Prokuhati kelj, procijediti, umiješati kuhani krumpir na kockice, ulje, sol, papar i usitnjeni češnjak. Uz to pripremite svinjski odrezak pečen na naglo

UŽINA - POSLIJEPODNE: Proteinski shake s bobičastim voćem
 
VEČERA: 150 g šampinjona, kuhani krumpir, zelena salata, ocat, maslinovo ulje, nekoliko oraha. Popržite šampinjone na ulju, zatim promješajte sa začinjenom salatom, nasjeckanim krumpirom i orasima

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare