To je to što me zanima!

Ja volim svoje tijelo: 3. dan vježbanja i ljetni meni

Vježbanje će biti učinkovito ako vježbate najmanje 15 minuta u kontinuitetu, aktivirajući pritom velike skupine mišića i osjećate ubrzanje srčanog pulsa
Vidi originalni članak

Vježbe preporučuje Amika Tomčić, Reebok Master trener i edukator

Da bi vježbanje imalo pozitivan učinak na kondiciju i mršavljenje, potrebno ga je provoditi kontinuirano najmanje 15 minuta, aktivirati velike mišićne skupine te pri tome imati subjektivni osjećaj ubrzanog pulsa i disanja. Današnjim vježbama oblikovat ćete mišiće leđa, ramena, trbuha i stražnjice. Započnite zagrijavanjem u obliku tzv. vojničkih poskoka (1a, b). Vježbom 2. ojačat ćete mišiće koji podupiru kralježnicu, a izvodite je naizmjenično ispružajući ruke ispred i iza sebe u pretklonu ravnih leđa te blago povijenih nogu. Okrenete li dlanove u smjeru kretanja ruku, vježbate intenzivnije i s jačim učinkom. Bočna sagibanja (3a, b) oblikuju trbuh i donji dio leđa, a potiskujete li dlanom vodu u smjeru sagibanja, aktivirat ćete i veliki leđni mišić, triceps i ramena. U zadnjoj vježbi (4a, b) pripazite na stabilnost zdjelice. Vježbu možete izvoditi bez oslonca ili oslanjajući se na stijenu ili rub bazena. Rezultat će biti lijepo oblikovana stražnjica.
 
1a Iz sunožnoga položaja skočite u raskoračni stav

1b Zatim se ponovno vratite u početni položaj

2a Ravnim leđima spustite se u pretklon. Noge su blago povijene
 
2b Ispružite jednu ruku prema naprijed, a drugu prema natrag te ih nastavite simultano izmjenjivati

3a Jednu ruku stavite iza glave. Dlan druge ruke je na površini vode. Zdjelica je stabilna (nemojte je pomicati)

3b Dlanom potiskujte vodu prema dolje sagibajući se u istu stranu

4a Noge su blago povijene. Podignite koljeno noge ispred sebe
 
4b Odmah zatim zategnutim stopalom ispružite nogu iza sebe

JELOVNIK, 3. DAN
Preporučuje Sandra Marić, dipl. nutricionist
Svaki je recept za 1 osobu
 
DORUČAK: 3 kriške dinje. Biskvitni kolač s pudingom + jogurt

UŽINA -PRIJEPODNE: Proteinski napitak

RUČAK: 80 g crvene leće, skuhane i ohlađene, 2 nasjeckana krastavca, 15 cherry rajčica narezanih, 1/6 pakiranja feta sira narezanog na kockice, nasjeckani luk, 2 čajne žličice origana, 5 čajnih žlica maslinova ulja, sol i papar

UŽINA - POSLIJEPODNE: 2 breskve

VEČERA: Pureća prsa sa začinima. 150 g filea purećih prsa, ražnjić češnjaka, žličica mljevene paprike, sol, maslinovo ulje, 6 rajčica, 2 nasjeckana luka, 1 nasjeckani feferon, nasjeckani listići korijandra, limunov sok, papar. Tanke ploške mesa premazati mješavinom češnjaka, origana, paprike, soli i maslinova ulja te pustiti da se marinira 15-ak minuta. Rajčicu narezati na kockice s lukom, nasjeckanim feferonom i korijandrom te začiniti solju, paprom i limunovim sokom. Filete pecite u teflonskoj tavi 6 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare