Vježbe preporučuje Amika Tomčić, Reebok Master trener i edukator
Iako vježbate u vodi, tijelo je podložno dehidraciji. Stoga 15-ak minuta prije vježbanja i nakon njega popijte čašu vode, sportski napitak (izotonik) ili blago zaslađeni čaj. Vježbanje započnite zagrijavanjem u obliku sunožnih poskoka desno-lijevo. Odupirući se dlanovima (kao da odgurujete vodu) nastojte da poskoci budu što viši (1a, b). Vježba 2. oblikovat će mišiće prsa i leđa. Čvrsto spojite prste tako da s dlanovima čine svojevrsnu lopaticu kojom ćete "stiskati" vodu i stvoriti opterećenje na ciljane mišiće. Tzw. Pilates twist (3a, b) pomoći će učvrstiti i oblikovati mišiće trbuha i donjeg dijela leđa. Pri izvođenju noge i zdjelica ostaju nepomični i okrenuti prema naprijed. Dlanove okrenite u smjeru okreta da biste povećali opterećenje. Izdahnite dok se okrećete u stranu, a udahnite dok se vraćate u početni položaj. Kruženjem ispruženih ruku ispod površine vode (4a, b) oblikovat ćete mišiće ramena.
1a Sunožno poskakujte desno-lijevo "odgurujući" vodu dlanovima u suprotnom smjeru
1b Pokušajte se čvrsto odraziti u što viši poskok
2a Stanite uspravno, trbuh je uvučen, a noge blago povijene
2b Gurajte dlan prema dlanu ispred sebe, a zatim od sebe, okrenuvši ih prema natrag
3a Noge i zdjelica su nepomični i okrenuti prema naprijed
3b Okrećite gornji dio trupa s ispruženim rukama u jednu i drugu stranu naizmjence
4a Stanite skupljenih nogu i uvučena trbuha. Ispružite ruke sa strane tijela
4b Ispod vode kružite rukama oko njihove osi u oba smjera s dlanovima prema gore te prema dolje
JELOVNIK 2. DAN
Preporučuje Sandra Marić, dipl. nutricionist
Svaki je recept za 1 osobu
DORUČAK: Musli + 1 dl malomasnog mlijeka, zeleni čaj + med + limun
UŽINA -PRIJEPODNE: Jogurt, bademi
RUČAK: Ražnjići od grdobine Tikvica, komorač, poriluk, 100 g fileta grdobine, maslinovo ulje, nasjeckani vlasac, sol, papar. Posložite na štapić za ražnjiće. Povrće nasjeckajte na tanke ploške. Riblji filet narežite na kockice i nataknite na drvene štapiće. Tavu za grill nauljite s nekoliko kapi ulja te na jakoj vatri popržite povrće. Riblje ražnjiće popržite u preostalom ulju oko 4 minute. Povrće i ribu malo posolite te začinite octom. Kao prilog dodati 60 g kuhane riže.
UŽINA - POSLIJEPODNE: 2 reda tamne čokolade, borovnice
VEČERA: 2 šnite raženog kruha s mozzarelom i sjeckanom rajčicom