To je to što me zanima!

Izvrstan prilog ili fina večera: Napravite pečeni pire krumpir

Vrijeme je da isprobate pire krumpir na malo drugačiji način. Ovaj recept izvrstan je ako volite eksperimentirati, a glavni sastojci koji ovom pireu daju izvanredan okus su sir, vrhnje za kuhanje i slanina
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1,8 kg crvenog krumpira (ako nemate može i neki drugi), oguljenog i narezanog na četvrtine
  • 8 kriški slanine, narezane na komade od 2,5 cm
  • 3/4 šalice kiselog vrhnja
  • 1/3 šalice maslaca
  • 2 žlice vrhnje za kuhanje
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • prshothvat soli
  • Svježe mljevenog crnog papra po ukusu
  • 1 cijela šalica plus 3/4 šalice ribanog cheddar sira
  • Sjeckani vlasac, za ukras 

Piprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C stupnjeva. U veliki lonac dodajte krumpir i prelijte s pet cm vode. Kuhajte dok krumpir ne omekša i vilica može lagano proći kroz njega, oko 15 do 20 minuta. Ocijedite i vratite u lonac.
  2. U međuvremenu, u velikoj tavi na srednje jakoj vatri pecite slaninu dok ne postane hrskava, oko šest minuta. Ocijedite je na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom.
  3. Napravite pire krumpir i u njega dodajte jednu i 1/4 druge šalice cheddara, većinu slanine, kiselo vrhnje, maslac, vrhnje za kuhanje i češnjak te obilno začinite solju i paprom.
  4. Premjestite krumpir u lim i na vrh stavite preostali cheddar sir i pećenu slaninu.
  5. Pecite dok se cheddar ne otopi, oko 15 minuta.
  6. Ukrasite vlascem i poslužite.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 16.11.2021.

    Obožavam pire krumpir

Komentiraj...
Vidi sve komentare