To je to što me zanima!

Iznenadite sve, pa i najmlađe: Japanske pahuljaste palačinke

Zašto ne biste napravili promjenu i umjesto običnih pripremili japanske pahuljaste palačinke? Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu se kombinirati s pekmezom, voćem...
Vidi originalni članak

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 žutanjka
  • 1/4 šalice šećera
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 3/4 šalice mješavine za palačinke
  • 4 bjelanjka
  • Za posluživanje: maslac, slatki sirup ili pekmez, razne bobice (kupine, maline, jagode i slično)
  • Okrugli metalni kalupi

Priprema:

1. Izmiješajte s mikserom žumanjke, šećer, mlijeko i mješavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smjesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudice.

2. U drugoj posudi s mikserom istucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg.

3. Pažljivo umiješajte snijeg u smjesu za palačinke i pazite da se snijeg ne rastopi.

4. Namastite dva metalna kalupa i stavite na tavu te namjestite plamenik na najmanju vatru. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mješavinom, pokrijte tavu s poklopcem i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 10-ak minuta, sve dok se sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.

SLOŽITE SAMI Bogate gurmanske palačinke: 10 recepata za prste polizati

5. Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od tave i oprezno ih preokrenite.

6. Kuhajte još 5 minuta te ih poslužite s maslacem, slatkim sirupom ili pekmezom te šumskim voćem ili nekom vrstom bobica.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kim2 14.02.2018.

    Zanimljivo.

  • 12.02.2018.

    Puno posla oko toga.😊

  • 12.02.2018.

    Zvuci odvratno

Komentiraj...
Vidi sve komentare