To je to što me zanima!

Iznenadite ovaj vikend azijskim aromama: Junetina iz woka

Promijenite aromu svoje kuhinje i ovaj vikend napravite tradicionalno kinesko jelo iz woka. Junetina, puno povrća i fini umak je kombinacija proteina, vitamina i okusa koja će vas zagrijati i okrijepiti
Vidi originalni članak

JUNETINA IZ WOKA

Sastojci: 150 g paprike, 150 g mrkve, 100 g graška iz konzerve, 350 g junetine, sojin umak, 2 mlada luka, 1/2 žličice šećera, šalica mesnog temeljca, komadić đumbira, ulje, sol, papar, po ukusu chilli papričice 

Priprema: 

  • Junetinu narežite na tanke komade i popržite na ulju u woku.
  • Kad je meso skoro pečeno, dodajte luk, papriku i mrkvu narezane na trakice te pržite još nekoliko minuta.
  • Pomiješajte sojin umak, ribani đumbir, šećer, temeljac i malo vode.
  • Prelijte preko mesa i povrća pa poklopite.
  • Pirjajte kratko dok povrće ne omekša, ali da ostane al dente.
  • Posolite i popaprite, umiješajte grašak te poslužite s rižom ili tjesteninom.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare