To je to što me zanima!

Izbirljivi ljudi: Svaki deseti nije kušao brokulu, kozji sir, celer...

Odbojnost prema određenoj namirnici nastaje u djetinjstvu, a kasnije zadaje probleme. Većina izbirljivih ljudi najčešće izbjegava povrće i morsku hranu
Vidi originalni članak

Oko 10 posto ljudi nikad u svom životu nije kušalo povrće poput brokule, poriluka, prokulica, celera ili kelja, a sve zato jer su u djetinjstvu razvili odbojnost prema toj hrani i uvjerili sami sebe kako im nikako neće odgovorati, pokazala je studija britanske tvrtke Seven Seas na više od 2000 ljudi.

Prema njoj, oko 60 posto ljudi sebe bi opisalo kao izbirljive u prehrani, a 20 posto njih nikad nije kušalo namirnice poput škampa, sardina, lososa ili kozjeg sira, piše Daily Mail.

Osim toga, čak petina odraslih odbija kušati masline, jer su uvjereni da su lošeg okusa koliko god ih drugi razuvjeravali. Problem potječe iz obitelji, gdje su roditelji djeci dopuštali preveliku izbirljivost. Danas, izbirljivi odrasli se najčešće susreću s problemom odabira jela ako večeraju u restoranu, jer često sadrže namirnice koje ne vole.

Namirnice koje najčešće ljudi ne žele kušati:

  • Kamenice
  • Inćuni
  • Kozji sir
  • Losos
  • Divljač
  • Komorač
  • Dagnje
  • Kelj
  • Škampi
  • Dinja
  • Smokve
  • Masline
  • Šljive
  • Šparoge
  • Prokulice
  • Brokule
  • Repa
  • Poriluk
  • Celer
Idi na 24sata

Komentari 38

  • Nishimura_Umri 22.07.2014.

    Sve su dobre

  • lukica24 19.07.2014.

    večinu toga jedem što prije nisam, pogotovo losos, škampe, inćune.......inćune skoro svaki tjedan, to mi je hit......losos sam češče jeo prošle godine, škampe samo jednom, planiram uskoro opet....sad više pastrve, brancine i orade......i šarane koje lovim na ribnjaku, a uz to i blitvu koji prije isto nisam jeo a sad i sadim na vrtu............uglavnom volim nešto novo jer dosadi staro

  • Marina290482 19.07.2014.

    Spisak namirnica u članku, namirnice koje ljudi ne žele kušati? Pa sve same delicije za mene, osim poriluka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare