To je to što me zanima!

Iz udruge apelirali: Ostavljajte vodu pticama! Vruće je i suša

Brojni građani pomažu ožednjelim životinjama, a neke se posluže i posudama s vodom od kućnih ljubimaca pa nije rijetkost vidjeti ptičice kako se u njima kupaju
Vidi originalni članak

Velike vrućine koje prevladavaju ovih dana teško podnose i životinje poput ptica, ježeva, kuna i drugih manjih životinja koje žive oko nas. Za vrijeme suša one teže dolaze i do vode zbog čega su iz Udruge za zaštitu divljih životinja pozvali građane da svojim malim 'sugrađanima' ostavljaju posude s vodom.

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za toplinski val

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Posude s vodom za žedne životinje možete ostaviti na balkonu, u vrtu, parku, ili na bilo kojem drugom mjestu gdje se životinje kreću i gdje će im biti lako dostupna.

Udruga za zaštitu divljih životinja na - AWAP je na svojoj Facebook stranici napisala:

NOVO ISTRAŽIVANJE Jutarnji ste tip? Otkrijte što to sve govori o vašoj osobnosti

'Ostavljajte vodu pticama! Jako je vruće i suša. Posljednjih dana odrasle ptice, a pogotovo mladunci poletarci kolabiraju od dehidracije, često umiru. Pate i ostale životinje, ježeki, kune, lase... Ostavite posude s vodom po kvartu i redovno natočite frišku vodu'.

Brojni građani već pomažu ožednjelim životinjama, a neke se i same posluže posudama s vodom kućnih ljubimaca pa nije rijetkost vidjeti ptice kako se u njima kupaju, a neki i tijekom šetnje svojih pasa nose vodu sa sobom i toče je za druge životinjice koje se nađu u blizini.

ISTRAŽIVANJE Većina ljudi zanemaruje svoje fizičko zdravlje zbog posla, a novo normalno malo tko želi

Osigurati vodu žednim pticama, ježevima ili mačkama zaista nije teško, a možete ih spasiti od dehidracije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ive mala 01.07.2021.

    Kod nas na selu je najbolje pticama, kako imamo kokoške uvijek ima hrane i vode, zanimljivo je gledati predvečer kad se skupe vrapci, vrane, kos, golubovi, lastavice lete, imaju gdje se skriti, a hrana i voda im uvijek dostupna

  • eho_ 29.06.2021.

    Dobra ideja :)) Ptičice su se vratile..duugo ih nije bilo 🙂🤗

Komentiraj...
Vidi sve komentare