To je to što me zanima!

Iz stare kuharice: Fantastičan recept za domaći 'Zdenka' sir

Ovaj recept pronašli smo u knjizi 'Suvremena prehrana i kuhanje', koja datira iz 1964. godine. Recept za namaz od sira nalik onom kupovnom - ne može biti jednostavniji
Vidi originalni članak

Nekada su domaćice puno više toga pripremale kod kuće, a manje kupovale u trgovinama. Omiljeni recept 60-tih godina bio je domaći 'Zdenka' sir koji se najčešće posluživao za doručak.

CHEF IVICA ŠTRUML Poznati zagrebački chef: Moj recept za savršeni 'Bolonjez'

Priprema je toliko jednostavna da problema s pripremom neće imati ni najveći amateri u kuhinji. 

Sastojci:

  • pola kilograma kravljeg sira
  • 50 grama maslaca

Postupak:

Sir se ispasira i stavi u otopljeni maslac pa se polagano kuha. Kada smjesa postane glatka, ohladi se i oblikuju se trokutići. Od navedene količine dobit ćete osam komada nalik kupovnima. Čuvajte ih u hladnjaku u zatvorenoj posudici da ne presuše.

Dobar tek!

FOTOGRAFKINJA SE DOBRO NAŠALILA: Meghan Markle i Kate Middleton se potukle pred kamerama? 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • ichbin2 04.03.2019.

    da, novinaru, prije su doma delali više hrane jer je živjelo po 2 i više generacija ljudi u domačinstvu, žene nisu delale od jutra do noći pa su stigle i doma delati a danas dođu žene doma ko prebijene, da ne napišem kaj grđe... sve to nešto utječe na kvalitetu življenja i na životne navike.... ljudima je uvaljana svakakva nova tehnika i tehnologija s pričom olakšanog življenja, ali stvari nisu takve nego su ljudi sve neukiji i sve ovisniji o nekome ili nečemu drugome a to košta i da bi to mogli imati baš svi u kući moraju zarađivati po firmama umjesto da se žene mogu posvetiti vođenju obitelji i djelomično vođenju obitelji kao gospodarstva nekakvog, u smislu da je kučanstvo kao samostalna i neovisna jedinica nekakva...

  • 03.03.2019.

    odličan mljacccc

  • slavonac55 03.03.2019.

    Ni zdenka nije zdenka, kad mi rodjo pricao sta radi tamo kako im iz poljske i ceske stizu gromade sira od po 100kg i onda oni to preradjuju, a domaci farmeri propadaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare