To je to što me zanima!

Isprobajte trik za podgrijavanje pizze, trebate dva tanjura i čašu vode - bit će hrskava i fina!

Ako nemate mikrovalnu pećnicu, možete isprobati ovaj trik u pećnici ili čak s tavom. Samo pazite da koristite papir za pečenje ili aluminijsku foliju za hrskave korice
Vidi originalni članak

Ljudi diljem svijeta obožavaju jesti pizzu, a jedan od najboljih zalogaja je pojesti njene ostatke sljedećeg dana. Neki ju vole pojesti hladnu, a neki je vole podgrijati. Ako želite savršeno podgrijanu pizzu koja će imati okus kao da je svježa, onda pratite ovaj trik.

POGLEDAJTE VIDEO: Najskuplja pizza

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, stručnjak iz Just Spicesa podijelio je najbolje savjete za podgrijavanje pizze bez da rubovi budu vlažni i gnjecavi. Pomoću ovog trika će kore biti fine i hrskave.

- Ne biste trebali čuvati kriške pizze na sobnoj temperaturi preko noći. Tako će se tijesto razmočiti. Umjesto toga, pokrijte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak - savjetovao je.

- Ako je pizza isporučena u kutiji, izvadite je i stavite u hladnjak. Karton će upiti vlagu iz umaka i preljeva, a vaša će pizza biti katastrofalna - dodaje.

Što se tiče podgrijavanja ostataka, stručnjak savjetuje da umjesto da stavite kriške na tanjur i podgrijete je u mikrovalnoj pećnici,  stavite još jedan tanjur na vrh pizze kako bi ona imala što manje zraka. Ovim trikom ćete savršeno podgrijati kriške, a kore se neće navlažiti.

SAVJETI STRUČNJAKA Evo kako ćete napraviti najbolju pizzu kod kuće: Dobro opušteno tijesto je ključ za izvrsno jelo

Također trebate staviti čašu vode u mikrovalnu uz tanjure, jer će nastala para spriječiti da se tijesto namoči, već će biti lijepo i hrskavo.

Ako nemate mikrovalnu pećnicu, možete isprobati ovaj trik u pećnici ili čak s tavom. Samo pazite da koristite papir za pečenje ili aluminijsku foliju za hrskave korice.

Stručnjak je ipak upozorio da hranu ne treba podgrijavati više puta ako sadrži mesne ili riblje dodatke, jer to može dovesti do trovanja hranom, piše Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare