To je to što me zanima!

Isprobajte recept za sočnu i preukusnu pitu od blitve i sira

Dio tijesta stavite na dno kalupa premazanog maslacem. Na podlogu od tijesta stavite nadjev od sira, vrhnja, jaja i blitve. Prekrijte drugim komadom tijesta. Po površini izbodite rupe...
Vidi originalni članak

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za tijesto i dobro ga razradite rukama. Nakon toga zarolajte tijesto u kuglu, spremite ga u posudu i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite sa strane da odmori. Očistite i operite blitvu pa je izrežite na trakice i stavite na kuhinjski papir da se upije višak tekućine. U loncu ugrijte maslinovo ulje pa dodajte blitvu. Sve dobro posolite i promiješajte te stavite na umjerenu vatru. Pržite dok blitva ne uvene pa sve ocijedite i pomiješajte sa svježim sirom, jajima i vrhnjem. Tijesto podijelite na pola pa razvaljajte dvije polovice na jednake dijelove. Dio tijesta stavite na dno kalupa premazanog maslacem. Na podlogu od tijesta stavite nadjev od sira, vrhnja, jaja i blitve. Prekrijte drugim komadom tijesta. Po površini izbodite rupe. Premažite otopljenim maslacem i žumanjkom. Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

Za tijesto: 550 g brašna voda 2 žlice ulja 1 žlica suhog kvasca; Za nadjev: 800 g blitve, 500 g svježeg sira, 4 jaja, sol, 1 žlica maslinova ulja, 4 žlice kiselog vrhnja

RECEPT DANA Zelena juha ukusna je i zdrava - isprobajte recept i oduševite se

Broj osoba: 2

Priprema: 15 minuta

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mars7 19.02.2024.

    Obozavam pitu s sirom I blitvom

Komentiraj...
Vidi sve komentare