To je to što me zanima!

Isprobajte recept za lagani i osvježavajući veganski tiramisu

S obzirom da je ljeto u punom zamahu i vrućine su nesnosne, ovaj lagani veganski tiramisu odlična je ideja da se malo zasladite, a opet pojedete zdrav obrok od kojeg vas neće peći savjest
Vidi originalni članak

Rachael Finch, po zanimanju model, objavila je na svom Instagram profilu recept za ukusnu vegansku slasticu koju možete pohraniti u staklenu posudu, a riječ je o tiramisu kolaču. Za ovaj recept koristila je brojne zdrave namirnice, uključujući tamnu čokoladu, mljevene bademe i kakao u prahu kako bi tiramisu bio što zdraviji.

NIJE TEŠKO I gumice za kosu se trebaju prati - na njima se skupljaju bakterije

POGLEDAJTE VIDEO: Najduži kolač na svijetu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako napraviti zdrav tiramisu?

Sastojci:

  • 3 žlice hladnog espressa
  • 4 žlice kakao praha, ostavite sa strane malu količinu za dekoraciju
  • Tamna čokolada, grubo naribana, za posluživanje (nije obavezno)

Za biskvit:

  • 100 grama (ili jedna šalica) bademovog brašna
  • 125 grama (ili jedna šalica) brašna indijske marante ili tapioke
  • Tri žlice kokosovog šećera
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • Jedna žlica jabučnog octa
  • 125 ml (ili pola šalice) kokosovog mlijeka
  • 125 ml (ili pola šalice) rastopljenog kokosovog ulja
  • Jedna žličica paste, praha ili ekstrakta od vanilije

RAPSODIJA OKUSA Breskve: Pravo rajsko voće koje se jede sirovo, pečeno i kuhano

Za kremu od kave:

  • 200 grama indijskih oraščića, namočenih u vodi dva sata, ocijeđenih
  • 125 ml (ili pola šalice) hladnog espressa
  • Tri žlice javorovog sirupa ili kokosovog nektara
  • Dvije žlice kokosove kreme
  • Dvije žličice rastopljenog kokosovog ulja

Za kokosovu kremu:

  • Četiri limenke kokosove kreme od 400 ml, koje su odstajale u hladnjak preko noći
  • Dvije žlice javorovog sirupa ili kokosovog nektara
  • Jedna žličica paste, praha ili ekstrakta od vanilije

Upute:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i obložite kalup 20 cm x 30 cm papirom za pečenje. Da biste napravili podlogu, dodajte suhe sastojke u veliku posudu i dobro promiješajte da se sjedine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachael Finch - Miziner (@rachael_finch)

U posebnoj posudi umutite mokre sastojke. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i sve dobro promiješajte da nastane tijesto. Ulijte tijesto u pripremljeni lim i pecite 15-20 minuta, ili do zlatnosmeđa boje. Možete ga isprobati i čačkalicom, no ona mora izaći čista kad je biskvit gotov. Nakon pečenja ga stavite sa strane da se potpuno ohladi.

Za kremu od kave stavite sve sastojke u blender ili ih izmiksajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim je stavite u hladnjak.

Za kremu od kokosa izvadite limenke kokosove kreme iz hladnjaka i pazite da ih ne protresete. Izvadite čvrstu kokosovu kremu iz limenki u posudu i pazite da u nju ne dodate i prozirnu kokosovu tekućinu (čuvajte ju za smoothieje, umake i slično). Dodajte preostale sastojke i izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i pahuljasta, no nemojte pretjerati jer ćete izgubiti na teksturi. Prebacite kremu u hladnjak.

OBRATITE PAŽNJU Umor, zadihanost i loš san su upozorenja da se malo krećete

Kada se sve kreme ohlade uzmite četiri staklenke od 375 ml (ili kakvu imate) i izrežite četiri kruga iz biskvita do veličine koja odgovara dnu vaših posuda. Započnite slaganje tiramisua stavljanjem biskvita na dno svake posude. Prelijte ga s nekoliko žličica kave, ostavite da se malo upije, a zatim dodajte sloj kreme od kave i sloj kokosove kreme. Pospite jednom žlicom kakaa u prahu i ponovite slojeve dok ne potrošite sve sastojke. Desert na kraju pospite kakaom u prahu i dodajte malo naribane čokolade po želji, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 18.07.2021.

    Tiramisu je super

Komentiraj...
Vidi sve komentare