To je to što me zanima!

Isprobajte recept: Ukusni rižoto s pilećom jetricom i graškom

Ako vam se jede nešto kremasto, fino i zasitno, ovaj recept za rižoto s pilećom jetricom i graškom je baš ono što tražite. Uložite malo truda u pripremu i oduševite svoje ukućane
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 45 minuta

Sastojci:

500 g pileće jetrice, 100 g maslaca, 250 g riže, 1 luk, 600 ml pilećeg temeljca, 2 žlice sjeckanog peršina, 2 šake graška, 100 g pinjola, 100 g grožđica

SAVJETI NAŠIH LIJEČNIKA I NUTRICIONISTA Osnažite svoj organizam prije sezone zimskih bolesti: Recepti za jesensko jačanje imuniteta

Priprema:

Operite pileća jetrica i odstranite sve žilice. Narežite ih na komadiće. Polovicu maslaca zagrijte u velikoj tavi i pirjajte sitno sjeckani luk dok se ne zažuti. Dodajte pileća jetrica i pecite još nekoliko minuta dok ne promijene boju. Dodajte rižu i pileću juhu, kuhajte poklopljeno na laganoj vatri, povremeno miješajući, otprilike 30 minuta, dok se tekućina ne upije i riža omekša. Zadnjih pet minuta kuhanja ubacite grašak, promiješajte i kuhajte dok ne omekša. Kad je riža kuhana, umiješajte nasjeckani peršin, pinjole i grožđice, dodajte ostatak maslaca, promiješajte, pa poslužite toplo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare