broj osoba: 4
priprema: 45 minuta
Sastojci:
500 g pileće jetrice, 100 g maslaca, 250 g riže, 1 luk, 600 ml pilećeg temeljca, 2 žlice sjeckanog peršina, 2 šake graška, 100 g pinjola, 100 g grožđica
Priprema:
Operite pileća jetrica i odstranite sve žilice. Narežite ih na komadiće. Polovicu maslaca zagrijte u velikoj tavi i pirjajte sitno sjeckani luk dok se ne zažuti. Dodajte pileća jetrica i pecite još nekoliko minuta dok ne promijene boju. Dodajte rižu i pileću juhu, kuhajte poklopljeno na laganoj vatri, povremeno miješajući, otprilike 30 minuta, dok se tekućina ne upije i riža omekša. Zadnjih pet minuta kuhanja ubacite grašak, promiješajte i kuhajte dok ne omekša. Kad je riža kuhana, umiješajte nasjeckani peršin, pinjole i grožđice, dodajte ostatak maslaca, promiješajte, pa poslužite toplo.