Sastojci:
- 4 velika krumpira
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 1 čajna žlica češnjaka u prahu
- 1 čajna žličica timijana (može i ružmarina)
- 4 jušne žlice parmezana
- 2 jušne žlice svježe nasjeckanog parmezana
- sol po ukusu
Priprema:
1. Narežite krumpire u obliku pomfrita.
2. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
3. U veliku zdjelu stavite narezane krumpire i dodajte maslinovo ulje. Pomiješajte i na to dodajte češnjak u prahu, timijan ili ružmarin te sol. Miješajte dok se začini na krumpirima ne ujednače.
4. Izvadite krumpire iz posude i ravnomjerno ih posložite na pladanj za pečenje koji ste ranije prekrili papirom za pečenje.
5. Ostaka ulja i začina sačuvajte za kasnije.
6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 30 minuta. Nakon 15 minuta izvadite krumpire i okrenite ih.
7. Kad su pečeni vratite ih u posudu s maslinovim uljem i začinima te dodajte parmezan i peršin.
8. Ponovo stavite krumpire na pladanj za pečenje i vratite u pećnicu na 10-ak minuta kako bi se parmezan rastopio.
9. Izvadite iz pećnice i poslužite.