To je to što me zanima!

Isprobajte nešto novo: Pomfrit s malo češnjaka i parmezanom

S vremena na vrijeme treba unijeti promjenu u kuhinju, isprobati neko novo jelo, začin ili način pripreme. Donosimo vam recept za jedan od omiljenih priloga, pripremljen na novi način
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 velika krumpira
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 čajna žlica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica timijana (može i ružmarina)
  • 4 jušne žlice parmezana
  • 2 jušne žlice svježe nasjeckanog parmezana
  • sol po ukusu

Priprema:

1. Narežite krumpire u obliku pomfrita.

2. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. 

3. U veliku zdjelu stavite narezane krumpire i dodajte maslinovo ulje. Pomiješajte i na to dodajte češnjak u prahu, timijan ili ružmarin te sol. Miješajte dok se začini na krumpirima ne ujednače.

4. Izvadite krumpire iz posude i ravnomjerno ih posložite na pladanj za pečenje koji ste ranije prekrili papirom za pečenje. 

DOLAZIO JE I PUTIN Hrvatski restoran hit u Moskvi: 'Kantinu Kremlja' vole poznati

5. Ostaka ulja i začina sačuvajte za kasnije.

6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 30 minuta. Nakon 15 minuta izvadite krumpire i okrenite ih.

7. Kad su pečeni vratite ih u posudu s maslinovim uljem i začinima te dodajte parmezan i peršin. 

8. Ponovo stavite krumpire na pladanj za pečenje i vratite u pećnicu na 10-ak minuta kako bi se parmezan rastopio. 

9. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 26.06.2019.

    odlično

  • VOLBEAT 26.06.2019.

    Isto su klasične police najbolje, mlade patate na pola, posoliti, ispeći, i poslužiti s pancetom (špekom) i češnjakom

  • BlackRaven 26.06.2019.

    imam bolji : preliješ pomfrit topljenim sirom i sitno rezanim prženim špekom ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare