Ovo jelo je zaista lako za pripremu, a pravi je lagani ljetni ručak koji obiluje željezom, fosforom i kalcijem. Odličan je izbor za sve one koji vole guštati u morskim plodovima
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1,5 kg dagnji
- 5-6 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 5 češnjeva češnjaka
- 1/2 žličice bijelog papra
- 200 ml bijelog vina
- 1 jušna žlica krušnih mrvica
- 1 limun
Priprema:
- Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke sa vanjske strane školjaka i odvojimo dlakavu „bradu“ sa spoja.
- Pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo.
- Napukle školjke i sve one koje se ne zatvore kada ih kucnemo, nisu žive i trebamo ih baciti.
- U tavi, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo papra, kratko promiješamo pa dodamo očišćene dagnje i na kolute narezan limun.
- Kada se dagnje otvore sve zajedno podlijemo vinom i pustimo da provrije, te poslužimo.