Humus se ne mora uvijek raditi od slanutka, već izvrsno ispadne i sa drugim povrćem poput leće. Za ovaj recept vam zaista ne treba puno vremena, a ukusan je i zdrav
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 130 g crvene leće
- 1 veći češanj češnjaka, naribanog
- 30 g tahinija
- 2 žličice naribane limunove korice
- 3 žlice soka od limuna
- 1/2 žličice mljevenog kima
- 1/2 žličice mljevenog korijandera
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- svježe povrće, za posluživanje
Priprema:
Skuhajte crvenu leću prema uputama na pakiranju; odvojite pola šalice tekućine u kojoj ste kuhali leću i prebacite je u blender.
Dodajte leću, češnjak, tahini, koricu limuna, limunov sok, kumin, korijander, sol i papar, pa sve izmiksajte u glatku smjesu. Dodajte i malo tekućine ako vam se humus čini pregust. Poslužite sa svježim povrćem za umakanje.