To je to što me zanima!

Isprobajte azijski finger food i pripremite sočne rolice s mesom

Ako su vam dosadili klasični mini sendviči ili bruskete kao finger food, onda morate isprobati ove azijske rolice. Pikantne su i vrlo sočne, tako da će odgovarati svima koji vole više začinjenu hranu
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 150 g brašna od slanutka
  • 2,5 šalice kiselog mlijeka
  • 1,5 šalica vode
  • žličica čilija
  • žličica kurkume
  • korijen đumbira
  • sol, papar
  • 150 g buđole, slanina ili pršuta narezane na dugačke trakice
  • žličica sjemenki gorušice
  • žličica sezama
  • sjeckani listovi peršina

Priprema: 

U posudi pomiješajte kiselo mlijeko i vodu. Dodajte čili, kurkumu, sol, papar i ribani đumbir. Dodajte prosijano slanutkovo brašno i dobro sve izmiješajte pjenjačom da dobijete glatku smjesu bez grudica te kuhajte dok se zgusne. Preokrenite lim za pečenje i nauljite ga. Gustu smjesu u tankom sloju razmažite po limu. Po njoj posložite dugačke tanko narezane trakice buđole, slanine ili pršuta.

PRAKTIČAN OBROK Zasitno i fino: Lagana hladna proljetna salata za vitku liniju

Pomoću noža za rezanje tijesta izrežite trakice širine 2,5 cm i oprezno ih zamotajte u rolade. Posložite ih na tanjur ili zdjelicu za posluživanje. Na zagrijanom ulju prepržite sjemenke gorušice i sezama te ih posipajte po rolicama. Prije posluživanja dodajte i nasjeckanog peršina.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare