Ove mesne okruglice su izvrsne za fini ručak, a gotove su za samo pola sata. Možete ih poslužiti tople uz salatu, a ovaj recept bit će dovoljan za četvero ljudi
Vidi originalni članak
broj osoba: 4
priprema: 30 minuta
POGLEDAJ VIDEO:
Sastojci
125 g ricotte, 50 g naribanog parmezana, 2 žličice soli, 1 žličica svježe mljevenog crnog papra, 1 veliko jaje, 50 g krušnih mrvica, 450 g mljevenog mesa (svinjetina)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. U velikoj zdjeli izmiješajte sve sastojke te ih nježno miješajte rukama. Mijesimo li smjesu rukama, sastojci će se lijepo sjediniti i izbjeći ćemo stvaranje paštete.
Oblikujte smjesu u 12 velikih kuglica približno jednake veličine. Oblikovane okruglice posložite na podmazani lim za pečenje. Pecite ih oko 15 minuta ili dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Poslužite ih tople uz salatu.