To je to što me zanima!

Ispecite pile u lubenici: Takvo nešto još sigurno niste probali

Pohana piletina, pečena piletina, piletina s grila - sve ste to već jeli sto puta. Ako vam je dosadila klasična piletina ili samo želite probati nešto novo - onda morate kušati pile iz lubenice
Vidi originalni članak

Odrežite dno lubenice kako bi stajala stabilno, a zatim je prepolovite kako je pokazano niže u videu, otprilike nešto iznad polovice. Potom žlicom izvadite meso. Očistite pile pa za začinite ga solju i paprom pa unutar piletina stavite cijeli limun koji ste prethodno izboli vilicom i prerezali na pola.

Video s receptom možete pogledati ovdje:

Unutar pileta stavite žlicu sojinog umaka pa sojinim umakom napunite polovicu šalice te premažite pile izvana. Čajnom žličicom mješavine začine pospite pile, stavite ga u lubenicu i poklopite odrezanim dijelom lubenice. Štapićima za ražnjiće učvrstite poklopac lubenice pa je stavite na protvan za pečenje.

Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite dva sata. Nakon dva sata, temperaturu smanjite na 150°C i pecite još tri sata. Kada je gotovo, iz lubenice izvadite piletinu.

PRVO FULIRANJE NA MORU Recepti vrhunskih chefova za 3 jela čiji okus nećete zaboraviti

Potom, odvadite tri šeflje tekućine iz lubenice i stavite ih u lonac. Kad prokuha malo maslaca i miješajte dok se ne otopi - dobit ćete umak koji možete preliti po piletini. Dobar tek!

Idi na 24sata

Komentari 26

  • _Varešak_ 04.08.2019.

    Pečeš pet sati i bude skuplja pita od tepsije.

  • DraženČičak-GTi 03.08.2019.

    Mislim da pile to nije zasluzilo.

  • It's kišing 03.08.2019.

    Jbt vola ispečem za 5 sati

Komentiraj...
Vidi sve komentare