To je to što me zanima!

Iskoristite sve ostatke: Složite ukusan tart od stabljika brokule

Stabljike možete prethodno ispeći dok ne počnu rumeniti po rubovima i malo začiniti solju. Slobodno u tart dodajte i malo karameliziranog luka, pečenu mrkvu ili čak nekoliko žlica pire krumpira
Vidi originalni članak

Stabljike od brokule poredane po siru i tijestu čine ukusan tart zbog kojeg nećete više morati bacati preostale stabljike od brokule. Ovaj tart možete učiniti jednostavnim ili složenim koliko želite.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako napraviti kruh bez kvasca?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U najmanju ruku, trebat će vam samo smrznuto lisnato tijesto, svježi kozji sir i stabljike brokule. Ako vam je kozji sir previše trpak za nepce, u njega dodajte malo krem ​​sira ili umiješajte začinsko bilje ili neki drugi, tvrđi sir (poput parmezana). 

BISTE LI JE KUŠALI? Recept za tjesteninu koju ljudi ili jako vole ili ne mogu smisliti

Također, i s brokulom možete učiniti nekoliko stvari. Primjerice, možete ju prethodno ispeći dok ne počne rumeniti po rubovima te ju začiniti solju. Slobodno u tart dodajte i malo karameliziranog luka, malo pečene mrkve ili čak nekoliko žlica preostalog pire krumpira.

Tart od stabljike brokule

Sastojci:

  • 230 grama stabljika brokule
  • 1,5 žličica maslinovog ulja (ili masti od slanine Ili bilo koje druge masti za pečenje koje volite)
  • 1/8 žličice morske soli
  • 170 grama kozjeg sira
  • Po želji: svježi crni papar, začinsko bilje ili bilo koji drugi začin za koji mislite da bi dao dobar okus pomiješan s kozjim sirom
  • 1 blok lisnatog tijesta, odmrznutog, ali hladnog
  • 1 jaje, umućeno

JEDNOSTAVAN RECEPT Isprobajte fine Oreo sushi rolice

Narežite stabljike brokule na štapiće debljine pola centimetra. Neka budu dugi što je više moguće (u redu je ako su malo nepravilni). Začinite štapiće uljem i solju, a zatim pecite u pećnici na 200°C stupnjeva dok ne omekšaju i porumene na rubovima (25-35 minuta). Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade (ostavite pećnicu uključenu i ostavite na 200°C).

Dok se štapići brokule hlade, kozji sir začinite paprom i/ili začinskim biljem (ako ga koristite) po ukusu, zatim razvaljajte tijesto na radnoj površini i poravnajte ga valjkom kako biste osigurali ujednačenu debljinu. Nemojte ga razvaljati previše tanko - samo ga ujednačite. Prebacite tijesto u lim obložen papirom za pečenje i stavite sir na vrh. Ostavite rub sa strane prazan (otprilike 1,5 cm).

ODLIČAN RECEPT Teleći gulaš s pivom: Jelo zbog kojeg ćete zaboraviti na dijetu

Rasporedite stabljike brokule u uzorak koji vam se čini vizualno privlačnim, rubove tijesta premažite umućenim jajetom, pa sve stavite peći u pećnicu dok se tijesto ne napuhne i dobije zlatno smeđu boju - oko 30 minuta. Pustite da se ohladi oko 10 minuta prije posluživanja (i ukrasite vrućim medom za dodatan okus), piše Msn.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 01.10.2021.

    odlično

Komentiraj...
Vidi sve komentare