To je to što me zanima!

Iskoristite sezonu šljiva: Radi se fini džem, stubička pisanica, marmelada, mrvičasti kolač....

Rujan je vrijeme za šljive, a osim slatkih i slanih delicija možete pripremiti i domaći džem u kojem možete uživati tijekom cijele godine. Sterilizacija staklenki je ključna kako bi se spriječilo kvarenje
Vidi originalni članak

Ništa ne može zamijeniti okus domaće marmelade ili džema od šljiva koje su nekad pripremale naše mame, bake, pa i prabake. Za kuhanje domaćeg džema ili marmelade ne treba vam mnogo sastojaka, ali treba volje i vremena. Najbolje je koristiti što zrelije šljive jer ćete tako moći smanjiti potrebnu količinu šećera. Marmelada od šljiva je prepoznatljiva po svom jedinstvenom okusu i može biti odličan način da iskoristite obilje zrelih šljiva tijekom sezone. Njezina velika prednost je ta što se puno kraće kuha nego što je to slučaj kod pekmeza i džema. A glavna razlika između marmelade, pekmeza i džema je ta što je marmelada voćni namaz, glatke i ujednačene teksture, pomalo želatinastog izgleda. S druge strane, pekmez se priprema isključivo od šljiva i šećera pa se kuhanje može oduljiti i na tri sata. Razlika između pekmeza i džema je ta što se pekmez nešto dulje kuha kako bi mu tekstura bila gušća, dok se džem u pravilu ostavlja nešto rjeđim, a mogu se uočiti i osjetno veći komadi voća. Važan korak u pripremi je sterilizacija staklenki. Kako biste u okusu mirisnog džema, marmelade ili pekmeza mogli uživati tijekom cijele godine, važno je dobro pripremiti staklenke u kojima ćete čuvati namaz. Sterilizacija staklenki je ključna kako bi se spriječilo kvarenje ili razvoj štetnih mikroorganizama.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare