Dok se priroda polako priprema za jesen i nudi nam bogatstvo plodova, na nama je da ih iskoristimo na što je moguće bolji način. Osim za ukusna jela i kolače, kasno ljetno voće možete iskoristiti za osvježavajuća pića.
POGLEDAJTE VIDEO:
Zvijezda ljetne zabave lako će postati kruška u kombinaciji s vanilijom i džinom.
Za ovo osvježavajuće piće prvo napravite domaći sirup za koji vam trebaju 3 kruške, 120 g šećera, 120 ml vode i 60 ml sirupa od vanilije. Izblendajte kruške u pire pa sve sastojke dodajte u tavu na srednje jaku vatru. Pustite smjesu da zavrije, zatim smanjite vatru i kuhajte od 5 do 8 minuta dok tekućina ne postane jantarne boje, a kruške se ne raspadnu. Često miješajte kako bi se kruške kuhale ravnomjerno. Procijedite mješavinu kako bi se izdvojio samo sirup, ili koristite pire za koktel, po želji.
Za jednu čašu koktela pomiješajte 40 ml džina, 2 žlice pripremljenog sirupa ili pirea, soda vodu, led i dobro izmiješajte. Ukrasite koktel kriškom kruške, štapićem vanilije i s malo cimeta za aromu.