Nekad je za jednostavan ali slastan ručak (čak i večeru) najbolje na lim za pečenje poredati povrće i meso ili ribu te uključiti pećnicu. Jelo je gotovo za 40-ak minuta, a da niste stajali pored štednjaka i dugo miješali.
POGLEDAJTE VIDEO o zdravoj hrani:
Sezona paprika nudi obilje recepata, pa i onih koji uključuju pećnicu. Kod nas su posebno popularne punjene paprike, koje se mogu nadijevati mljevenim mesom, žitaricama, čak i sojinim ljuspicama i ostalim povrćem, a jedan stari recept sa sirom i vrhnjem ponovno je postao popularan među mlađima na TikToku.
Na 4-5 crvenih rog paprika uzmite jedno jaje, 150 grama feta sira ili mekoga kozjeg sira, 2 žlice kiselog vrhnja i žlicu nasjeckanog peršina (ili ostalog začinskog bilja poput svježeg origana, ružmarina), pa sve pomiješajte s mali soli i papra.
Paprike prerežite i očistite tako da peteljka ostane netaknuta pa pecite same u nauljenoj vatrostalnoj posudi, dok ne omekšaju, na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice i malo prohladite.
Zatim ih ogulite, posolite i vratite u vatrostalnu posudu te u svaku papriku stavite malo nadjeva. Na svaku dodajte i nekoliko narezanih maslina bez koštica. Stavite ih u pećnicu na još 10-ak minuta.