Prava carbonara odličan je izbor za laganu večeru, a verzija s ramen rezancima još je brža za pripremu, jer ih je dovoljno samo namočiti, donosi Delish.
Sastojci:
- 3 pakiranja ramen rezanaca (odbacite začine)
- 1 žlica. ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 6 kriški slanine, nasjeckane na trake
- 2 režanj češnjaka, sitno sjeckanog
- 2 jaja
- 3/4 šalice. ribanog parmezana i još malo za posipanje gotovog jela
- malo soli, svježe mljeveni crni papar
- 1 žlica. nasjeckanog peršina za ukras
Priprema:
Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Sačuvajte 1/4 šalice vode da kasnije razrijedite umak, ako bude potrebno. Ocijedite rezance i prelijte ih maslinovim uljem da se ne zalijepe.
Zagrijte srednju tavu na srednjoj vatri. Prepržite komade slanine na malo ulja dok ne porumene i ne postanu hrskavi. Dodajte rezance u tavu i pomiješajte sa slaninom dok ne budu posve pomiješani s masnoćom od slanine. Isključite vatru. Razmutite jaja vilicom i umiješajte parmezan. Izlijte smjesu od jaja i sira u tavu i pomiješajte sa slaninom i rezancima. Preostala toplina tave će 'skuhati' jaja, ali nemojte ih ostaviti predugo.
Prebacite na tanjure, začinite i ukrasite.