To je to što me zanima!

Indijska mliječna karamela barfi

Gotov barfi prebacite na pladanj premazan maslacem. Kad se malo ohladi, oblikujte ga u kvadar i narežite ili napravite kocke. Prelijte glazurom od čokolade i posipajte pistacijama
Vidi originalni članak

Broj osoba: 6

Priprema: 55 minuta

Sastojci:

2 litre mlijeka, 2 žlice maslaca, 100 grama šećera, žličica kardamona (nije obavezno), vanilin šećer, čokolada za kuhanje

RECEPT DANA Mediteran na tanjuru: Sipice s povrćem su zdravo i ukusno jelo

Postupak:

Ulijte mlijeko u široku posudu s debelim dnom i stavite na jaku vatru. Kad mlijeko provrije, smanjite vatru. Kuhajte 45 minuta pazeći da prilikom vrenja mlijeko ne iskipi. Zato stalno miješajte.

Kad se počne zgušnjavati, stružite drvenom lopaticom dno. Kad se smjesa napokon zgusne, a lopatica za sobom ostavi trag, dodajte šećer i maslac. Nastavite kuhati, stalno miješajući, dok barfi ne postane jako gust i ljepljiv.

U ovoj fazi možete dodati arome kao što su vanilin šećer i malo mljevenog kardamona. Prebacite barfi na pladanj premazan maslacem. Kad se malo ohladi, oblikujte ga u kvadar i narežite ili napravite kocke. Prelijte glazurom od čokolade i posipajte pistacijama.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 28.04.2024.

    Odlicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare