Sataraš je jedno od najprepoznatljivijih tradicionalnih jela u Hrvatskoj, a korijene vuče iz Baranje. Danas je neizostavan obrok na mnogim jelovnicima, posebno ljeti
Vidi originalni članak
Potrebno vam je:
- 10 paprika
- 2 rajčice
- 3 luka
- 1 češnjak
- 2 male žlice sol
- 2 male žlice papra
- 2 male žlice peršina
Priprema:
Narezati luk na trakice te staviti pirjati na prethodno zagrijan lonac sa maslinovim uljem. Očistiti i narezati paprike na krupnije kocke, a rajčicu uroniti na 5 minuta u vruću vodu kako bi se jednostavnije skinula ljuska.
Nakon što luk dobije prozirnu boju, ubaciti paprike i malo ih dinstati, a nakon toga zaliti mlakom mješavinom (2 dcl) vode i žličice Vegete. posoliti i dodati češnjak. Oguliti rajčice, isjeckati ih i dodati u lonac. kuhati 10 minuta. Posoliti, popapriti te dodati peršin po želji i to je to.
Poslužite uz kuhanu rižu.
Dobar tek.